Érdekes

10 abszurd tény Pablo Escobar vagyonáról

Pablo Escobar, a “kokainkirályként” is emlegetett Medellín kartell könyörtelen feje, aki hatalmának csúcsán a világ kokainkereskedelmének 80 százalékát tartotta kézben, több milliárd dollárt keresett az 1980-as években a kábítószeren. Escobar egy egyszerű kolumbiai farmer gyermekeként született, de 35 éves korára a Forbes magazin szerint már a világ 7. leggazdagabb embere volt. Itt van tíz érdekes tény róla: 

 

 

 

1. Fénykorában, a 80-as évek közepén a becslések szerint Escobar 420 millió dollárt keresett hetente, tehát évi 22 milliárd dolllárt.

2. Escobar hét egymás követő évben került fel a Forbes világ leggazdagabb milliárdosait tömörítő listájára.

3. 1980 végére a világ kokainellátmányának 80 százalékát tartotta kézben.



4. A feltételezések szerint a Medellín kartell Floridán keresztül több mint 15 tonna kokaint csempészett az Egyesült Államokba mindennap.

5. Más perspektívába helyezve 5 amerikai kokainfelhasználóból 4 az “El Patrón” által szállított kokaint szívta.

6. Egy idő után már problémává vált, hogy nem tudták elég gyorsan tisztára mosni a hatalmas mennyiségű készpénzt, így a bevételek 10 százalékát kénytelenek voltak veszteségként leírni. Évi 2 milliárd dollár vált szó szerint a patkányok eledelévé.

7. A kokain királyaként is emlegetett Escobar havi 2500 dollárt költött befőttesgumira, hogy legyen mivel összefogni a készpénzt.

 

 

 

 

8. Egyszer egy éjszaka alatt a kandallóban eltüzelt kétmillió dollárt, mert a lánya fázott és nem volt türelme kivárni, amíg az emberei behoznak pár fahasábot.

9. Kolumbiában a Robin Hood becenevet adták neki, mivel rengeteget jótékonykodott.

10. Escobar 1991-ben alkut kötött Kolumbiával a börtönbe vonulásáról, de az ő általa építtetett luxusbörtönbe, mely a “La Catedral”, azaz a katedrális nevet kapta.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?