Érdekes

14 egyszerű pszichológiai trükk, amivel bárkit tudsz befolyásolni!

Ahány ember, annyi féle személyiség. Sokak szerint lehetetlen az embereket kiismerni, mert annyira különbözőek vagyunk. El kell ismernünk, hogy van benne igazság, ugyanakkor léteznek olyan pszichológiai trükkök, melyek minden emberre ugyanúgy képesek hatást gyakorolni. Ebben a cikkben ilyen pszichológiai fortélyokról és Neuro-lingvisztikus programozási technikákról olvashattok, amivel tényleg bárkit képes lehetsz befolyásolni.

 

 

 

1. Amikor felteszel egy kérdést és közben bólintasz, egyfajta pozitivitást sugárzol a másik ember felé, aminek következtében valószínűleg te is pozitív választ kapsz. Ezt a trükköt leginkább a vendéglátósok használják, így a vendégek gyakran többet, vagy éppen drágább ételeket rendelnek.

2. Ha azt szeretnéd elérni, hogy valaki kényelmetlenül érezze magát beszélgetés közben, folyamatosan néz a homlokára.

3. Ha a beszélgetőtársad kikerüli a kérdésed, vagy valamit titkol előled, hagyj szüneteket beszélgetés közben, úgy, hogy közben mélyen a szemébe nézel. Hogy ne legyen nagyon kínos, ő folyamatos beszélni fog, hogy oldja a helyzetet.




4. Ha barátságot szeretnél kötni valakivel, akkor kezdésként kérdezz tőle valamit, mindegy, hogy valójában tudod-e rá a választ, vagy sem. Ez a módszer jobban összehozza az embereket.

5. Ha nem vagy elégedett valakinek az ajánlatával, és többet szeretnél kapni, akkor nézz rá kissé csalódott arccal. Nem is gondolnád, hogy ez az egyszerű gesztus mennyire hatásos lehet, hogy változtasson az ajánlatán.

6. Ha valaki nagyon erősen koncentrál a munkára, vagy egy beszélgetésre, akkor elérhető, hogy odaadja az éppen kezében található tárgyat úgy, hogy később nem is emlékszik rá.

7. Ha beszélgetés közben gyakran bólogatunk, akkor a beszélgetőparner tudatalatt érzékenyebb lesz a mondandónkra.

8. Amikor nyilvánosan kell beszédet tartanod mások előtt, mindig vigyél magaddal egy palack vizet. Ha hirtelen elfelejted a mondandódat, csak igyál pár kortyot, és senki sem veszi észre, hogy valójában azért tartottál szünetet, mert kiment a fejedből a szöveg.

9. Ha folyamatosan azon parázol, hogy bezártad-e az ajtót, kihúztad-e a vasalót, stb. akkor minden alkalommal, amikor valami ilyen dolgot csinálsz, mondj ki közben hangosan egy abszurd kifejezést. Például mondd azt: „zöld nyúl” – és közben húzd ki a vasalót. Így tuti emlékezni fogsz rá később, amikor már elmentél otthonról.

 

 

 

 

10. Ha valaki idegesítően bámul rád, csak kezdd el nézni a cipőjét! Hidd el, ez teljesen összezavarja.

11. Ha egy barátod valami miatt nagyon aggódik, akkor egy idő után te is elkezdesz aggódni, függetlenül attól, hogy téged érinte-e a dolog, vagy sem.

12. Ha valaki nyilvánosan megpróbál provokálni, vagy botrányba keverni, csak mondj neki valami kedveset. Ettől teljesen összezavarodik.

13. Ha rosszul aludtál, akkor határozottan mondd ki hangosan többször is, hogy „Jól aludtam!” Furcsán hangozhT, de, ha igazán magabiztos vagy, akkor az agyad el fogja hinni, hogy tényleg jól aludtál, és kipihentebbnek fogod magad tőle érezni.

14. Az emberek azokra a dolgokra emlékeznek jobban, amik a nap elején és a végén történnek. Ami a két időpont között történik, az felejthetőbbé válik. Ezért az állásinterjúkat vagy korai időpontra, vagy nagyon későre kell tenni, hogy a munkáltató megjegyezzen, és ne vessz el a többi jelölt között.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?