Belföld, Hírek

Élőben közvetítették Facebookon, ahogy kilakoltatnak egy családot a IX. kerületben

 
 
A Mérce szerint az érintetteket nem értesítették arról, mit terveznek.
 
 
A Város Mindenkié csoport petícióval és csoportos akcióval, élőláncot alkotva próbálta megakadályozni egy család kilakoltatását a Ferencvárosban.
A család tagjai 20 éve élnek a 29 négyzetméteres, penészes lakóházban. Az önkormányzat felé tartozik egyikük jelentősebb összeggel, amit részben betegség, részben más okok miatt nem tudott törleszteni.
Több mint másfél millió forint adósság halmozódott fel, amire érvényes részletfizetési szerződése van, az önkormányzat mégis lakáskiürítési eljárást indított a lakókkal szemben.
 
 
 
 
A családot a Mérce szerint hivatalosan nem értesítették a kilakoltatásról. „Csak a rendőrség szólt, az önkormányzat amely a lakás tulajdonosa pedig azt se vette figyelembe, hogy bár Máriának tetemes az adóssága, folyamatosan törleszt. Sőt most segítséggel egyben a tartozás harmadát fél millió forintot is kifizetne, csak ne kerüljön az utcára” – írja a Mérce.
A rendőrség szeptember 19-én 12 óra után kezdett intézkedni, amikor a kilakoltatást megakadályozni próbáló aktivistákat elkezdték eltávolítani a helyszínről.
 
 
 
 
 
VIDEÓ: Kilakoltatás a Ferencvárosban

 
 
 
 

forrás

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?