Belföld, Hírek

Új taktikát vet be a rendőrség a gyorshajtók ellen: "furcsa járművekből" is mérnek majd

 
Ráadásul ezentúl nem jelentik be a helyszíneket és az időpontot sem.
 
 
A közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítja a sebességellenőrzéseket a rendőrség, például nem fogják közzétenni a mérések tervezett helyszínét – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője pénteken.
Óberling József elmondta, hogy az intézkedés nem azt jelenti, hogy „bokorban megbújva” vagy a „lakott terület kezdetét jelző táblánál” fognak mérni.
De nem jelentik be előre az intézkedések helyszínét és idejét, illetve civil személygépkocsik mellett a közlekedők számára „furcsa járművekből” is ellenőriznek.
 
 
 
Ezek lehetnek akár teherautók vagy lassú járművek is.
 
Azt tapasztalják, hogy a közlekedők egyre inkább csak akkor tartják be a szabályokat, ha közvetlen rendőri ellenőrzést tapasztalnak. Ennek nyomán, ebben az évben már 398-an haltak meg az ország útjain és
ha ez így folytatódik, az elmúlt évek legrosszabb baleseti statisztikájával zárul az esztendő.
Ebben a helyzetben már korábban megkezdték civil autók bevetésével is a közlekedési ellenőrzést. Ennek keretében nemcsak a gyorshajtást szankcionálják, hanem például azt is, ha valaki nem veszi figyelembe a tilos jelzést, vagy szabálytalanul használja a gyorsforgalmi út leállósávját – mondta.
Továbbra is etikus módon hajtják végre az ellenőrzéseket. Olyan helyeken, időben és módon koncentrálják a sebességellenőrzéseket, ahogy azt a közlekedés biztonsága megkívánja. Ez az eljárás megfelel a nemzetközi, az európai gyakorlatnak – közölte.
 
 
 

forrás

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?