Belföld, Hírek

Karácsony: Kötelező lesz a maszk viselése Budapesten az üzletekben és piacokon is április 27-től

‘Ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében’ – mondta a főpolgármester.

 

 

 

 

 




A koronavírus-járvány miatt már korábban elrendelték Budapesten, hogy a városi tömegközlekedési eszközökön április 27-től kötelezően viselni kell majd szájmaszkot.

Most a főváros tovább bővítette a kört, ennek értelmében

valamennyi kereskedelmi egységben, üzletekben, élelmiszerboltokban, piacokon és a taxikban is csak maszkban, vagy arcot takaró kendővel, sállal lehet menni.

Karácsony Gergely főpolgármester ezt a közösségi oldalon jelentette be.

Április 27-től kötelező az arc eltakarása

Április 27-től, ahogy a BKK járatain, úgy az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása.A célunk, hogy megfékezzük a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat. Ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése. Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is! #Budapest #vigyázzunkegymásra

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. április 21., kedd

 

 

 

 

 

Mint írta:

„A célunk, hogy megfékezzük a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat. Ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése.

Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is! #Budapest #vigyázzunkegymásra”.

A maszk, kendő a másik ember védelmét biztosítja – tette hozzá a videóban. Ezek az intézkedések a jövő szempontjából is fontosak, hiszen a mostani szigorú korlátozásokat előbb-utóbb lazítani fogják. És bár egy maszk viselése nem kellemes, de még mindig jobb, mintha nem mehetünk ki a szabadba – tette hozzá.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?