Belföld, Hírek

Morvai Krisztina nekiment az RTL Klubnak, mert zavarja A mi kis falunk forgatása

 
Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki az RTL Klubnak, mert nagyon zavarja, hogy pont abban a faluban, Pilisszentléleken forgatja a csatorna A mi kis falunk című sorozatát, ahol ő tavaly vett egy házat.
 
Morvai már többször rendőrt hívott a stábra, amelyik minden alkalommal bemutatta, hogy rendelkeznek a forgatáshoz szükséges minden engedéllyel, Morvai viszont most úgy döntött, hogy bírósági úton próbálja elérni, hogy visszavonják a csatorna forgatási engedélyeit. Az EP-képviselő szerint a forgatás korlátozza a mozgásszabadságban, a személyes szabadságát, de az ingatlantulajdonosok tulajdonosi jogait. Olyanokra panaszkodik, mint hogy a forgatás idejére a stáb lezár utcákat, csendre inti a lakosságot, ráadásul mindez hónapokon át tart, és teljesen élhetetlen lesz tőle a zsákfalu.
A kirohanás után reagált az RTL Klub is, árnyalta némileg a Morvai által pokolinak lefestett képet. „A stáb május végétől szeptember végéig max. 60 fővel van jelen a faluban. A forgatási napok kb. felén forgatunk külső helyszínen, a többin épületeken belül. A cikkben azt sejtetik (“a települési önkormányzat által vélhetően forgatáshoz megadott hozzájárulás”), hogy a stábnak nincs engedélye, ami természetesen nem igaz, minden szükséges engedéllyel rendelkezünk, amit a stábbal több alkalommal is üvöltöző Morvai Krisztina is pontosan tud, hiszen ő küldte rá a rendőröket a forgatásra két alkalommal is. A rendőrök elkérték az engedélyeket, rendben találták azokat, majd elmentek” – mondta a Comment.com-nak a sorozat egyik producere.
 
 
„Mi csak megkérjük a helyieket, hogy arra a két percre, míg forog a hang, kapcsolják ki a fűnyírót, de ezt nem kötelesek betartani – akadt olyan lakos is, aki nem tett eleget a kérésnek, amivel semmi probléma nincs. […] Éppen ezért érthetetlen, hogy Morvai Krisztina a zajt és dübörgést rója fel a stábnak, majd később azt írja a cikk, hogy a lakosok meg sem szólalhatnak – ez a kettő egymásnak ellentmond. […] Nem tudjuk napi rendszerességgel lezárni az utakat, egyrészt mert nincs rá módunk, másrészt mert nem kell, harmadrészt mert egy út van. Egyszer, egy forgatási nap valóban lezártuk a faluba bevezető utat, mert autóversenyt forgattunk, ennek gyakorlati hátránya az volt, hogy a busz nem tudott a falu túlvégén levő buszmegállóig elmenni. 300 méterről volt szó. Ehhez külön engedélyeket kellett beszerzi, szakhatóságit is. […] Nem úgy zárjuk le a falut, mint a belvárost a Die Hard forgatásakor, ez nonszensz. Ötven méteres szakasznál hosszabbat nem érint ez sem. […] Mi a stáb egy részét itt szállásoljuk el, kiveszünk házakat, szobákat, ami bevételi forrást jelent a lakosoknak. A belső helyszíneket is kibéreljük, ezekért is fizetünk, és aki akar statiszta is lehet, természetesen nem ingyen” – tette hozzá.
Ez ugye teljesen az ellenkezője annak, amiről Morvai is beszámolt, úgyhogy az igazság valahol félúton lehet majd. A pestisracok.hu-n megszólalt a hozzászólások között két olyan ember is, akikről úgy tűnt, hogy a faluban laknak, ezek a vélemények sem egységesek, az egyiküknek semmi baja a forgatással, a másik viszont arra panaszkodott, hogy a stábtagok szemetet hagynak maguk után, és rászólnak a helyiekre, hogy maradjanak csendben, amíg a felvételek zajlanak.
Borítókép: Brüsszel, 2016. november 8. Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője az Európai Parlament (EP) brüsszeli épületében 2016. november 8-án. MTI Fotó: Kallos Bea
 
 
 
forrás: zoom.hu
 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?