Egyéb

Több ezren osztották meg: Könnyeket csal mindenki szemébe az az Orbánnak írt dal, amit kivándorló fiatalok írtak

Nézz körül elnök úr! Itt nem a fény az úr… a szobrod felborul…
Ez volt a választások igazi tétje. Lehet itt politikai pártok közötti cicaharcokról beszélni, a mostani választások tétje az volt, mi lesz ezekkel a fiatalokkal. A tömegek döntöttek. Hiába szavaztak többen a Fidesz ellen, Orbánék bemasíroztak a parlamentbe méghozzá kétharmaddal.
Rengetegen pedig fogták a csomagjaikat és felültek a repülőre. Örökre elmentek.
 
A dalodat unva egy Vándor elfújta a szívem
A te dalod játsszuk itt mind aki bújt… és aki nem
Nyögik a neved gályákban, ahol kín és könny zenél
De hallgat a Zászlónk: bár üvölt a szél
Drámai mindaz, ahogyan megkomponálták mindazt a gyászdalt, ami a választások után a szívünkben van. Az “indiánkirály” – a dakota vezérnek végül szebb napot kívánnak és felszánlak a repülőre.
 

Dalszöveg:
Szebb napot, Elnök Úr! Itt minden régi-új… Játsszuk el, hogy éppen ez a hely, ahol igaz a szó. Semmi csel… Szív kell és tiszta fej-, hahó…billeg a hajó! Nem tudom látod-e még a sok járdán ülőt? Nem tudom érted-e még a sok könnyet szülőt? Tudod-e tükrödet nézni, és mit látsz? Mondd, mit látsz!? Refr.: Hiszel-e békét, sok a harc…elég, elég! Hiszel-e békét, vagy rég csak emlék-, álmod van-e még? Mi jön a Tűz után, ezernyi skalp után?! Ülj le közénk, nézz ránk, indián-, itt légy vidám! Nézz körül, Elnök Úr! Itt nem a Fény az úr… a Szobrod felborul… Hát ne csatázz! Játssz mást, és ne vadássz-. ne alázz, ez közös Ház! Ez a Kert egy Örök Kert: csak az Él, amit Öröm rejt… A dalodat unva egy Vándor elfújta a szívem… a te dalod játsszuk itt mind: aki bújt…és aki nem… Nyögik neved a gályákban, ahol kín és könny zenél-, de hallgat a Zászlónk: bár üvölt a szél… Te csak teszed a dolgod… ahogyan én is és mások is rég… Mégis te írsz itt sorsot: megmondod merre a Jó és a Szép… Te csak teszed a dolgod… de homokon épül, hát kártya a Vár… Te hívod ki a Sorsot, a Sorsot, a Sorsot… fejedre omlik a légvár, a légvár, a légvár… indián-király… Szebb napot, Elnök Úr! Te magányos kis indián-, dalom elfúj…

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?