Belföld, Hírek

„A Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb” – Cáfolják a nemzetközi kutatások Gulyás Gergely kijelentését

Nem támasztják alá a nemzetközi kutatások Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentéseit, amely szerint a Szputnyik lenne a legjobb elérhető vakcina.

 

 

 

 


A miniszter a tegnapi kormányinfón azt is állította, a kínai vakcina jobb, mint a Pfizer-Biontech oltóanyaga, ám ezt is cáfolják a kutatások. A Pfizer esetében a hatékonyság 15 nappal a beadás után megközelítette 89-91 százalékos hatékonyságot, míg a kínai oltás esetében 28 napba telik az optimális mennyiségű antitest elérése – hangzott el az RTL Klub riportjában.

„Azt tudom mondani, hogy a legjobb vakcinák között van a Szputnyik, a nyugati vakcináknál is jobb. Minden kutatásnak az eredményét nyilvánosságra fogjuk hozni” – nyilatkozta korábban Gulyás Gergely, aki azt is mondta, a kutatásokat hamarosan nyilvánosságra hozzák. Egyelőre ezt még nem tették meg, ám a szerbek igen.

Ott kiderült, hogy a Pfizerrel és AstraZenecával oltottak közül senki sem került kórházba, a megfertőződés legalább egy oltás után pedig a következőképpen alakult:

  • Astrazeneca: 2,3 %
  • Sinopharm: 2,2 %
  • Szputnyik V: 1,8 %
  • Pfizer/BioNTech: 1,1 %

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?