Belföld, Hírek

Döbbenetes adat: van, ahol a diákok fele sem ment be az iskolába a koronavírus miatt – videó

Másfél hónap után újranyitottak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai, mégis volt, ahol egy-egy teljes osztály, sok helyen a diákok fele-negyede inkább otthon maradt a vírushelyzet miatt. Bár a szabály az, hogy számukra nem kell digitális oktatást biztosítania az iskolának, de van, ahol megpróbálják online bekapcsolni a távolmaradókat az órába.

 

 

 

 


Kézfertőtlenítés, lázmérérés és maszk, az iskola igyekszik mindent megtenni, hogy csökkentse a fertőzés kockázatát. Sűrűbben szellőztetnek, a tesiórákat igyekeznek a szabadban tartani – számot be róla az RTL Klub Híradója.

 

Mint elhangzott az egyes iskolákban tanórán is kötelezheti a tanár a diákot a maszkviselésre, hiszen a pedagógusokat védeni kell, akik többnyire az idősebb generációhoz tartoznak. Nagy Csaba, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium Iskola és Óvoda vezetője azt mondta, náluk az 560 alsós közül négyszáz tért vissza. Az otthon lévő diákok számára eljuttatják a tananyagot.

A Budaörsi Herman Ottó Általános iskolában az alsósok 60 százaléka otthon maradt. Volt olyan osztály, amelyik teljes egészében otthon maradt. Sok szülő nem kapta meg az oltást, pedig sokan ennek a függvényében döntenek a gyerekek iskolába járatásáról.

Mint arról a Blikk is beszámolt korábban, több szülői és pedagógus szervezet is tiltakozott a korainak tartott nyitás ellen. Müller Cecília tiszti főorvos azt mondta, összesen mintegy kétszázezer pedagógus van beoltva idehaza.

Az óvodák is újra nyitottak, mindenhol átmosták és fertőtlenítették a gyerekek játékait, naponta pedig többször is mossák a kilincseket. Itt nagyjából kétharamados volt a jelenlét.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?