Belföld, Hírek

Havazással, széllel és ónos esővel keményít a tél: több megyére figyelmeztetést adtak ki

Folytatódik a télies időjárás, a mai nap folyamán több megyében lehet havazásra számítani, az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül majd.

 

 

 

 


Napközben az ország északi, északnyugati harmadán jellemzően gyengén felhős, napos idő valószínű, de dél felé haladva egyre több és vastagabb lesz a felhőzet.

Ezeken a vidékeken hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten pedig havas eső is előfordulhat, este viszont már csak a délkeleti megyékben lehet gyenge havazás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható, késő estére 0 és -5 fok közé hűl majd le a levegő.

Holnap is hasonló időre számíthatunk, marad a felhős idő, de többfelé már a nap is kisüthet, havazás, kisebb hószállingózás pedig továbbra is kialakulhat. Estétől az északnyugati, északi tájakon már ónos eső is kialakulhat.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyére figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat/

A délnyugati, déli szél néhol megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Szerdán kezd országszerte felszakadozni a felhőzet, a legtöbb helyen többórás napsütésre lehet majd számítani. Leginkább a keleti tájakon fordulhat elő hószállingózás, havazás, hózápor, de néhol havas eső is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon pedig viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul majd – írja a met.hu.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?