Belföld, Hírek

Budai Gyula: „…Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt börtönbe akarjuk juttatni, sajnos nem sikerült”

Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő, egykori „elszámoltatási” biztos különös bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán. A bejegyzés „Gyurcsány Amerikájáról” szól, és van benne egy fél mondat, amelyben azon sajnálkozik a politikus, hogy nem sikerült Gyurcsány Ferencet börtönbe juttatni.

 

 

 


A „Gyurcsány Ferenc( Demokrata) Amerikája… 1. rész” című posztban Budai arról ír, hogy a Barack Obama, az Egyesült Államok volt Demokrata elnöke által Budapestre kinevezett amerikai nagykövettel, Eleni Tsakopoulos Kounakalissal találkozott egyszer, még elszámoltatási kormánybiztosként, egy ebéden.

(A legfrissebb hírek itt)

„Eleni Tsakopoulos nagykövet asszony az ebéd alatt végig ellenségesen viselkedett velem, egyfolytában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen folyó eljárásokról beszélt, kérdezett és vádaskodott” – panaszolja az egykori kormánybiztos, jelenlegi parlamenti képviselő.

Aztán jön a bekezdés, amelyben megjegyzi, „sajnos nem sikerült” Gyurcsány Ferencet börtönbe juttatni:

„Az amerikai nagykövet szerint ‘boszorkányüldözés’ folyik Gyurcsány Ferenc és kormányának tagjai ellen, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt börtönbe akarjuk juttatni – sajnos nem sikerült –, és szerinte az elszámoltatási eljárásokkal sértjük a jogállamiságot és a demokráciát.”

Budai Gyula felhozza, hogy ezek szerint egy jogállamban nem lehet az előző kormány tagjait elszámoltatni.

„Na, de akkor miről is beszélt nemrég Gyurcsány Ferenc, kik is lesznek földönfutók, kiket fognak eltakarítani 2022-ben, ha ők jönnek??!

Mit fognak tenni Polt Péter legfőbb ügyésszel és másokkal ?… vagy akkor már nem számítanak a jogszabályok és a jogállam?

A beszélgetés végén az amerikai nagykövet asszony lényegében burkoltan megfenyegetett, hogy ha nem állítjuk le a Gyurcsány Ferenc elleni eljárásokat, annak következményei lesznek… és lettek is!

… és most újra 4 év demokrata-kormányzás jön, és Joe Biden személyében újra demokrata elnöke lesz az Egyesült Államoknak”

– festi előre az általa sötétnek látott jövőt a politikus.

Gyurcsány Ferenc ( Demokrata) Amerikája..1.rész

Barack Obama az Egyesült Államok volt Demokrata elnöke, 2010-ben Eleni…

Posted by Budai Gyula Országgyűlési Képviselő hivatalos oldala on Sunday, January 10, 2021

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?