Hírek

Barack Obama szerint hiába megy Trump, Orbán és mások még itt maradnak

A volt amerikai elnök Magyarországot a Fülöp-szigetekkel és más ázsiai és afrikai országokkal említette egy lapon, és figyelmeztetett, hogy vannak még hierarchikus rendszerek a világban.

 

 

 




 

Az a fajta erős ember típusú vezetés, amit Trump képviselt, nem tűnik el a világból a 45. amerikai elnök távozásával – mondta el Barack Obama, Trump elődje a Daily Show különkiadásában.

Angela Merkelről szólva fejtette ki az exelnök, hogy vannak „azok a jó emberek, akik jó célokért küzdenek és hatalomba is kerülnek”, ők a demokratikusan megválasztott vezetők egyik típusa. Szerinte azonban létezik az „erős ember” típusú vezető is, aki fentről-lefelé uralkodó, hierarchikus rendszerben dolgozik, „az állampolgárait alattvalókként kezelő attitűddel vezeti az országot, melynek élére megválasztották.”

Ilyen vezetőnek tartja Donald Trumpot is, de hozzáteszi: „ennek nem lesz vége csak azért, mert Donald Trump elveszítette az elnökválasztást. Látunk erre példát a Fülöp-szigeteken, Magyarországon és még néhány afrikai és ázsiai országban”.

A Biden elnökség alatt valószínűleg nem lesz könnyű dolga a magyar kormánynak Anthony Blinken magyar származású külügyminiszter hivatalba lépése után. Visszatér a külügybe Victoria Nuland is, aki korábban a magyar kormány éles kritikusa volt az Obama-adminisztráció alatt.

 

 


VIDEÓ: az Obamával folytatott beszélgetés:

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?