Belföld, Hírek

Ekkor derül ki, hogy milyen korlátozások maradnak karácsonyra

Rövid sajtótájékoztatót tartott ma az Operatív Törzs, Müller Cecília országos tiszti főorvos számolt be a mai járványügyi adatokról, és azt is elmondta, mikorra várható a kormány döntése a karácsonyi korlátozásokról.

 

 

 




 

Müller elmondta, a kórházban kezeltek száma már nem nő olyan ütemben az elmúlt napokban, mint korábban, már-már stagnál a számuk. A virológusok szerint decemberben várható a tetőzés a járványban, ami után már reménykedhetünk a csökkenésben. Beszámolt arról is Müller, a kormány döntött arról, hogy elindul a vakcina-előjegyzési kampány, és vele együtt a vakcinainfo.gov.hu, ahol lehet majd a regisztrálni az oltásra.

Az elmúlt héten 39 809-en fertőzödtek meg, és már minden településen vannak betegek. Müller szerint a településeken való eloszlásuk nem egyenletes, a legnagyobb mértékben Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és Győrben nőtt az új fertőzöttek száma.

Müller Cecília beszélt a közelgő ünnepekről is: a karácsonyt érintő járványügyi intézkedésekről a jövő héten dönt a kormány.

 

 

 

forrás: noizz.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?