Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Megható: így búcsúzik Orbán Viktor Benkő Lászlótól

Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt, meghalt Benkő László, az Omega alapítója. A 77 esztendős zenészlegenda halálhírét az Omega Facebook-oldalán tudatták a nyilvánossággal.

 

 

 




 

„Benkő László (1943-2020)

Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad” – írták a zenekar a Facebook-oldalán ma reggel.

A nap folyamán a pályatársai mellett a hazai sztárvilág képviselői is búcúsztak Benkőtől; Presser Gábor például egy egészen régi fotót osztott meg az Omega billentyűséről, amihez csak annyit írt: „Laci! Jaj…”

Tankcsapda tagjai közös fotókkal búcsúztak a legendás zenésztől.

 

 

„Köszönjük, hogy ismerhettünk… nagyon hiányozni fogsz a magyar zenei életből. Legyen neked könnyű a föld! Benkő László (1943-2020)” – írták bejegyzésükben.

 

Log into Facebook

null

Néhány perccel ezelőtt pedig Magyarország miniszterelnöke is közzétett egy posztot, amelyben a legendás zenésztől búcsúzik. Bejegyzésében azt írja: „Fájó szívvel búcsúzom a fegyverkovács fiától. Jól harcoltál, Barátom! Isten Veled!” – utalva ezzel az Omega egyik legendás slágerére a Ballada a fegyverkovács fiáról című dalra.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?