Belföld, Hírek

Müller Cecília: sajnálatos módon a napi adatok közzétételébe hiba csúszott

Sajnálatos módon a napi adatok közzétételébe hiba csúszott, mert többszöröse lesz az elvégzett tesztek száma a közöltnek – mondta el Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján.

 

 

 




 

A hétfői napi tájékoztatóján Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős államtitkára mondta el, mi a helyzet az iskolákban, óvodákban a járvány idején.

 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ezután Müller Cecília országos tiszti főorvos tartotta meg tájékoztatóját. Elmondta: „Európa továbbra is küzd a járvánnyal. Sajnos, Magyarországon is jelentősen nőtt a fertőzöttek száma”. Hozzátette: napról napra exponenciális növekedést mutat a járványgörbe. Ismertette az elmúlt 24 óra számait is. Sajnálatos módon a napi adatok közzétételébe hiba csúszott, mert az elvégzett tesztek száma ténylegesen többszöröse a közöltnek. Az adatszolgáltatói késedelem miatt egy helytelen adat jelent meg a reggeli közleményben, amit korrigálnak majd. (A mintavételek száma 1 360 840-re emelkedett mára – ezt közölték reggel.)

(A kormányzati oldalon is leírták, hogy a ma reggel közölt mintavételek száma adatszolgáltatási késedelem miatt nem végleges, a közöltnél jóval több mintavétel történt, s az adatot még a mai napon frissítik.)

Ezután Müller azzal folytatta, hogy a szabályok betartásával csökkenthető az egészségügyi ellátórendszer leterheltsége. Müller elmondta: jelenleg 7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 582-en vannak lélegeztetőgépen.

Ez nagyon nagy terhelést jelent az egészségügyi ellátórendszernek– tette hozzá.

 

 

Úgy fogalmazott: azzal „tudunk segíteni az egészségügyi dolgozóknak”, ha „betartjuk a szabályokat és próbáljuk csökkenteni a fertőződések lehetőségét, így a súlyosan zajló megbetegedésék számát is”.

A cél a járványgörbe ellaposítása, ezáltal az ellátórendszer terhelésének mérséklése – mondta Müller Cecília.

Az országos tiszti főorvos közölte: hétfőtől 93 kórházban kezdik meg munkájukat a katonák, akik logisztikai és más, egészségügyi képzettséget nem igénylő feladatokban segítik az intézményeket.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?