Belföld, Hírek

Nem tartóztatják le, de a nyomkövető marad a milliárdos Bige Lászlón

A műtrágyakirályként is ismert üzletembert hűtlen kezelés és vesztegetés, valamint felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt kezdték vizsgálni.

 

 

 

 


Nem tartóztatják le a milliárdos Bige Lászlót, de az ellene elrendelt kényszerintézkedést sem törölte el a Nyíregyházi Törvényszék – tudta meg a Magyar Nemzet a nagyvállalkozó ügyvédjétől, Zamecsnik Pétertől.

A műtrágyakirályként is ismert üzletember marad bűnügyi felügyelet alatt, tartózkodási helyét csak engedéllyel hagyhatja el és nyomkövetőt köteles viselni – írják.

Mint azt mi is megírtuk, tavaly decemberben a Nyíregyházi Járásbíróság rendelte el Bige László bűnügyi felügyeletét, a házi őrizet alatt lakóhelyét sem hagyhatta el és nyomkövetőt is kapott. Bige ellen hűtlen kezelés és vesztegetés, valamint felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult eljárás. Az egyik leggazdagabb magyar vállalkozó többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója egy mezőgazdasági termékeket előállító cégnek.

A gyanú szerint Bige utasítására 2011-2018 között a cég által gyártott termékek egy részét valótlanul selejtesnek minősítették, és leértékelt áron adták el kereskedőknek. Az egyik ilyen kereskedő cégben Bige szintén résztulajdonos. Ezután a kereskedők az értékcsökkentett termékeket piaci, vagy ahhoz közeli áron adták el.

Az előkészítő tárgyaláson Bige László tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. A tárgyalásról nem mondott le, így az eljáró bíró tárgyalásra utalta az ügyet. A bizonyítási eljárás február elején kezdődik – írja a lap.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?