Hírek, Külföld

Kijöttek a szlovákiai tömeges tesztelés első részeredményei

Szombat délig több mint 828 ezer embertől vettek mintát.

 

 




 

828 518 emberből 7947-nek lett pozitív koronavírus tesztje Szlovákiában, ahol a teljes felnőtt lakosság körében végeznek koronavírus-tesztelést – írja percről percre tudósításában a Körkép.sk oldal.

Igor Matovic miniszterelnök köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vállaltak az országos tesztelés előkészítésében és lebonyolításában. Ugyanakkor egyrészt megkérte mindazokat, akiknek pozitív lett a tesztjük, hogy vegyék komolyan, maradjanak otthon, jelentsék orvosuknak, hogy karanténban vannak. Másrészt a negatív teszteredménnyel rendelkezőket arra kérte, tartsák be továbbra is a járványügyi előírásokat. Arról is beszélt, hogy muszáj volt meglépni a tömeges tesztelést, mert ez az utolsó lehetőség a teljes lezárás előtt. Továbbá kérte a lakosságot, hogy inkább az esti vagy a kora reggeli órákban érkezzenek, hogy elkerüljék a nagyobb tömeget.

A tesztelés fő része október 31-én és november 1-jén, illetve az előzetes tervek szerint jövő hétvégén zajlik. A tesztelésen csak 10 év feletti személyeknek javasolt a részvétel. Arról korábban mi is írtunk, hogy orvosi egyetemista fiatalokból álló csoport segít a tesztelésben.

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?