Belföld, Hírek

„Pórul jár” – Jakab Péter egy zsák krumplival üzent Orbánnak, a miniszterelnök keményen visszaszólt

A mai napon a képviselők kérdéseket tehetnek fel Orbán Viktor miniszterelnöknek.

 

 

 
 

A jobbikos Jakab Péter felszólalásában felháborodva kikérte magának többek között azt, hogy állítása szerint az ellenzék által elvesztett borsodi időközi választáson a Fidesz krumplival szerzett szavazatokat. Majd megjegyezte, hogy véget vetnek majd ennek a krumpli-királyságnak, és előhúzott egy zsák krumplit, amit a borsodiak küldtek Orbán Viktornak. Azt üzenve ezzel, hogy „eszébe ne jusson még egyszer ezzel megalázni őket, mert pórul jár”.

Ezután át akarta adni a zsák krumplit a miniszterelnöknek, de egy páran útját állták. Köztük Kocsis Máté frakcióvezető, Kövér László, az országgyűlés elnöke, valamint Semjén Zsolt, a negyedik Orbán-kormány nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli miniszterelnök-helyettese.

„Hallgatjuk önt, és nem tudjuk, hogy sírjunk, vagy nevessünk: az a hang, ahogy ön beszél a borsodi emberekről, több mint megalázó. Amit ön előad egy ilyen választási eredmény után, egyszerre szánalmas és nevetséges. Most, hogy így lebontották a kétharmadot, a Gyalog galopp fekete lovagja jut eszembe: egyezzünk ki döntetlenben” – mondta Orbán válaszul Jakabnak, hozzátéve: az ellenzék azért vesztette el a választást, mert ilyen hangnemben beszél a borsodi emberekről.

 

 

 

forrás: blikk.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?