Celeb / Híresség, Film

11 színész, aki majdnem elhagyta a forgatást a kínos és kellemetlen jelenetek miatt

A színészek és színésznők élete sem annyira fenékig tejfel, mint ahogy azt sokan hiszik. Annak ellenére, hogy csillogás, fényűzés, tündöklés és sok pénz veszi őket körül az nem azt jelenti, hogy nem kell megdolgozniuk minden egyes fillérért. Van, akinek komoly gondot okoz a forgatáson való szereplés, mivel a rendező feleségével kell intim viszont létesíteni, de akad olyan is, aki depressziós lesz a sok egyedül töltött forgatási nap miatt. A mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány színészt és színésznőt, akinek csak egy hajszálon múlt, hogy nem hagyta abba a forgatást a kellemetlen és kínos jelenetek miatt.

 

 

 

1, Halálos Iramban – Michelle Rodriguez

Michelle Rodriguez Letty Ortiz szerepét kapta meg a Halálos Iramban című filmben, aki egy kemény, határozott, domináns karakter. Tökéletesen illik Michelle jelleméhez és megjelenéshez, mert ős is tekintélyt parancsoló színésznő, aki többször keveredett már összetűzésbe a rendőrséggel. Mikor elolvasta az ominózus film forgatókönyvét vissza akarta mondani a szerepet, mert egyáltalán nem érezte igazságosnak, hogy Lettynek el kell hagynia Domot, Brianért. Szerinte egy ilyen páros sosem csalná meg egymást sem egy szép nő sem egy szépfiú miatt. A rendező ezek után úgy döntött passzolja a forgatókönyvet és inkább átírja, hogy megtartsa a színésznőt.

2, A visszatérő – The Revenant – Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio egy rendkívül tehetséges és sokoldalú színész, aki nem egyszer bebizonyította, hogy igenis a legjobbak közé tartozik. Képes olyan dolgokat is megtenni, amit nem mindenki vállalna be. Köztudott, hogy a színész a való életben vegetáriánus, vagyis semmilyen húst nem eszik. Ennek ellenére a “The Revenant – A visszatérő” című filmben bölényhúst kellett ennie, hogy életben maradjon. Sokan azt gondolnák, ez megjátszott jelenet volt, de nem. Ő valóban hajlandó volt megenni a húst, ha ezzel sikeres lesz a film. Nem csoda, hogy Oscar-díjat nyert.

3, What’s Eating Gilbert Grape – Johnny Depp

Johnny Depp is olyan sokoldalú színész, mint Leonardo, ugyanis játszott már szerencsétlen kalózt, véres borbélyt, csokoládé gyár igazgatót, bolond kalapost, félős és magába zárkózott fodrászt… és még sorolhatnánk. Az egyik film azonban nagy falat volt számára, de szerencsére képes volt helyt állni benne. A What’s Eating Gilbert Grape című filmazért volt számára kihívás mert közel állt a saját életében átélt tapasztalataihoz. Ezt csak még inkább megnehezítette, hogy szeszes ital gondjai voltak. Depp egy végtelenül kedves és jószívű színész, akit nagyon zavart, hogy filmbéli karaktere csúnyán bánik az anyjával. Egyszer tengerparti bálnának kellett hívnia a színésznőt, ami miatt annyira rosszul érezte magát, hogy a film után bocsánatot kért tőle.


4, A keresztapa – Al Pacino

Az egyik legikonikusabb színész Hollywoodban, aki számtalan sikerfilmben szerepelt már. Ennek ellenére, A keresztapa című film gyártói nagyon kritikusak voltak vele szemben és bármit megadtak volna azért, hogy kiszálljon vagy sikeresen kitegyék a forgatásról. Az utolsó pillanatban érkezett őrangyalként Francis Ford Coppola, aki szárnyai alá vette a színészt és mindenben támogatta, segítette őt.

5, Grincs – Jim Carrey

Soha senki nem gondolta volna, hogy Jim Carrey, a gumiarcú színész és humorista szó szerint kínzásnak élte meg, mikor a Grincs című film miatt több, mint 3 órán át kellett a sminkben ülnie, hogy tetőtől talpig zöldre fessék. Csupán egy hajszálon múlt, hogy nem hagyta ott az egész filmet. Az váltotta ki belőle a 180 fokos fordulatot, hogy a film producerjének, Brian Grazernek volt egy nagyon kedves barátja, aki a CIA-nál dolgozott és megmutatta Jimnek, hogy milyen a katonák élete. Csupán egyetlen hétvégét töltöttek el együtt, de Jim annak lejárta után szó nélkül folytatta tovább a forgatásokat.

6, Az éhezők viadala – Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence az Éhezők viadala sztárja elárulta, hogy közel sem volt olyan jó a forgatás, mint azt sokan gondolják. Például az egyik jelenet felvétele közel három héten át zajlott egy szennyvízcsatornában, amit megnehezített az a tény, hogy a színésznő silány minőségű jelmeze nem tartotta őt melegen így nagyon fázott a vízben álldogálva. A csatornában pedig alapjáraton sem volt meleg, így majdnem otthagyta az egészet.

7, Batman – Michael Keaton

A mai modern technológiának hála szuperkényelmes és ruganyos jelmezeket adnak a színészekre, színésznőkre, ám ez alól kivétel volt Michael Keaton, aki majdnem otthagyta a Batman forgatását, mert ruhája annyira kényelmetlen és szűk volt, hogy klausztrofóbiája lett. Rohamai miatt rengetegszer félbe kellett hagyni a jeleneteket, de a végeredmény önmagáért beszélt.

8, Wayne világa – Mike Myers

Mike Myers az Austin Powers filmek csillaga, szerepet kapott a Wayne világa című filmben. Az egyik jelenetben kollégáival együtt énekelniük kellett és úgy döntöttek a Queen – Bohém rapszódia számát adják elő. A stúdió nem igen örült a választásnak, és szerették volna lecserélni a dalt valamelyik Guns n ‘Roses számra, ám Myers annyira ragaszkodott a Queenhez, hogy azzal fenyegetőzött otthagyja az egész filmet, ha nem énekelhetik el. Mivel nem akarták elveszíteni a színészt ezért békén hagyták.

9, Knock, Knock – Keanu Reeves

A Knock, Knock című filmet Eli Roth rendezte, akinek felesége is szerepelt a filmben. Ezzel nem is lett volna semmi baj, ám Keanu Reevesnek fizikai kapcsolatot kellett létesítenie a feleséggel, Lorenza Izzoval. A jelenet még ha megjátszott is volt, nagyon zavarta a színészt. Annak ellenére, hogy számára kellemetlen volt, mégis profi módon oldotta meg, és még a rendezőt is lenyűgözte.

 

 

 

 

10, Csillagok háborúja VII – Daisy Ridley

Daisy Ridley több filmben is szerepelt már, ám a sikert mégis a Csillagok Háborúja hozta meg neki. Persze nem volt könnyű feladata, mivel igencsak fel kellett kötnie a gatyáját, miután a rendező a legelső nap után úgy nyilatkozott róla, hogy alakítása szinte a nullával egyenlő. Ebből kifolyólag napi szinten gyomorideggel ment be dolgozni, ám végül mégis felülkerekedett a kellemetlen helyzeten és elnyerte a rendező tetszését is.

11, A hobbit: Váratlan utazás – Ian McKellen

Ian McKellen az X-men Magnetoja, A Da-Vinci kód Sir Leigh Teabingje és A hazugság művészete Roy Courtnaya szerepet kapott a Gyűrűk ura után a Hobbitban is, ahol többnyire egyedül kellett szerepelnie egy zöld háttér előtt. Ebből kifolyólag a színész nagyon szomorú és depressziós lett, mert nem érte olyan inger, mint amilyet korábban megszokott. A forgatás ugyebár több hónapot vett igénybe, így a rendező gondoskodott arról, hogy Iannel közös programokat szervezzen. Ez sokat segített neki és tökéletesen hozta a figurát.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?