Hírek, Külföld

Visszaállítják az ellenőrzést a szlovák–magyar határon a járvány miatt

A koronavírus-járvány miatt péntek délután három órától szombat délutánig Szlovákia visszaállítja az ellenőrzést a szárazföldi határain.

 

 

 
 

A szlovák rádió péntek délutáni közlése szerint az ellenőrzést azért állítják vissza többek közt a szlovák-magyar határon, hogy kiszűrjék a koronavírussal fertőzötteket, és ellenőrizzék azokat a beutazókat, akik a járvány terjedése szempontjából kockázatos európai uniós országokból érkeznek.

Szerdán ugyanis 53 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szlovákiában, ahol utoljára a járvány tetőzésekor volt ilyen magas ez a szám. A hatóságok ezért úgy vélik, a fertőzöttek zöme többnyire olyan külföldiekkel érintkezve kapta el a vírust, akik azokból az országokból érkeztek, ahol járványgócpontok alakultak ki.

Szlovákiában március 6-án bukkant fel először a koronavírus, azóta közel 226 ezer embert teszteltek, és 1870 fertőzött személyt regisztráltak. A hivatalos adatok szerint a Covid-19 betegségben mindeddig 28-an veszítették életüket, és 1481-en gyógyultak meg. – írja a 444.hu.

 

 

 

forrás: blikk.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?