Belföld, Hírek

Ideért a vihar – Budapesten már több helyen leszakadt az ég

A hétfői 36-37 fokot délután egy nyugatról érkező ciklon hidegfrontja zivatarokkal hűti le. A front érkezésekor viszont hirtelen 15 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet. Budapest több pontján már leszakadt az ég. Besötétült az ég és nagy mennyiségű eső esett.

 

 

 
 

Fotó: OMSZ

 

A késő délelőtti óráktól főként északon, északkeleten alakulhat ki zivatar, néhol heves zivatar. Délutántól északnyugat felől egy hidegfront érkezik, környezetében egyre többfelé várható zivatar, heves zivatar, amelyhez viharos (jellemzően 60-90 km/h, néhol 100 km/h körüli) széllökések, helyenként felhőszakadás (többnyire 20-40 mm), nagyobb méretű jég társulhat. Heves zivatarra a Dunántúl középső és délnyugati tájain, illetve az Alföldön és az Északi-középhegységben legnagyobb az esély. A front az éjszaka első felében kelet felé elhagyja hazánkat, de éjfél után északkeleten még előfordulhat egy-egy zivatar – írja az OMSZ előrejelzésében mára.

 

 

 

Az Időkép radarképén jól látszik, hogy már ideért a hidegfront:

idokep

Az Alpokalján már alaposan lehűlt a levegő, több helyen 16-17 fokos a levegő, sőt a Kendig-csúcson mindössze 12 fokot mértek. Az Alföldön ezzel szemben még mindig kánikula van, 33-35 fokot mutatnak a hőmérők – írja az Időkép.

Szupercellával érkezett a hidegfront Farkasfára:

 

 

 

 

 

Szentgotthárd térségét így érték el a szupercellák:

Szupercellák érik el Szentgotthárd térségét. ⛈ ⚠️Érdemes figyelni legnyugatibb webkameráinkat 👇https://www.idokep.hu/webkamera/felsoszolnok2

Közzétette: Időkép – 2020. június 29., hétfő

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?