Egyéb

Sorra mondanak fel a fehér szinkronszínészek, akik nem fehér karaktereket játszanak

Bejelentették a Simpson család alkotói, hogy a jövőben a karaktereik etnikumának megfelelő szinkronszínészekkel dolgoznak. Az elmúlt napokban sorra mondanak fel olyan fehér szinkronszínészek, akik nem fehér karakterek hangját adják, vagy szólalnak fel azzal kapcsolatban, hogy a jövőben igyekeznek tartózkodni hasonló munkáktól.

 

 

 




 

Az elmúlt pár napban

  • A BoJack Horseman vietnami-amerikai szereplőjét alakító Alison Brie írt arról Instagramon, hogy elnézést kér, amiért fehér emberként Diane Nguyen karakterének adta a hangját, és utólag bánja, hogy elvállalta a munkát. A posztjában arról ír, hogy emiatt kihagyott a sorozat egy lehetőséget, hogy a vietnami-amerikai közösség is képviselve legyen a műsorban.
  • Az egészen zseniális Big Mouth (Hormonokkal túlfűtve) Netflix-sorozat fekete kislányát alakító Jenny Slate a hét elején jelezte, hogy a jövőben nem hajlandó a hangját adni a karakternek.
  • Nem sokkal később Kristen Bell is jelezte, hogy nem dolgozik tovább az Apple TV új animációs sorozatán, a Central Parkon. Mindkét színésznő kettős etnikumú (egyik szülő fekete, a másik fehér) szereplőt alakított a saját sorozatában.
  • Nemrég pedig Mike Henry, a Family Guyból ismert, még saját sorozatot is kapó Cleveland Brown szinkronhangja jelezte, hogy 20 év után otthagyja hasonló okok miatt a sorozatot.

A döntések mögött valószínűleg a jelenlegi amerikai közhangulat és a Black Lives Matter-mozgalom állhat. A Simpson családot egyébként évek óta támadják azzal is, hogy rasszista a sorozat indiai karakterének az ábrázolása évtizedek óta.

 

 

 

forrás: index.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?