Belföld, Hírek

Brutális gyilkosság Budapesten: embertelen kegyetlenséggel végzett a nagynénjével a fiatal drogos – És nem lehet börtönbe küldeni

A férfi embertelen módon végzett nagynénjével, a Fővárosi Főügyészség vádiratában most a kényszergyógykezelésére tett indítványt. A férfi ugyanis kórós elmeállapota miatt nem büntethető.

 

 

 




 

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint egy huszonnégy éves, drogos életmódot folytató férfi a vádlott. A kábítószert sokszor a nagynénjétől kért pénzből vette meg. A 49 éves nő azért adott neki pénzt, mert félt attól, hogy megöli őt.

A férfi 2019. július 4-én a kora esti órákban megjelent nagynénje XVIII. kerületi lakóhelyén azzal a szándékkal, hogy végezzen a nővel, nem tetszett neki ugyanis, ahogy a nő korábban viselkedett vele.

Miután nagynénje a kopogására ajtót nyitott, a férfi rátámadt, majd az átlagosat jelentősen meghaladó mértékű fájdalmat okozva bántalmazta egy kalapáccsal és egy szerszámnyéllel. A verésbe a nő belehalt.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség – mivel a vádlott olyan kóros elmeállapotban szenved, amely miatt a törvény nem teszi lehetővé a büntethetőségét – indítványozta, hogy a bíróság mentse fel a férfit, ám a bűnismétlés veszélye miatt rendelje el kényszergyógykezelését.

A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?