Belföld

Orbán nem nyerne, ha a 30 év alattiakon múlna a választás

A friss felmérésben a koronavírus-járvány elleni védekezésről is szó esett. A 30 alattiaknak erről is más a véleményük, mint a többi korosztálynak.

 

 

 

 




 

HVG számára készített friss közvélemény-kutatást a Medián. A telefonos felmérés során május 28-a és június 5-e között 1000 embert kérdeztek meg.

Az eredményekből pedig kiderült, hogy maradt a hárommilliós Fidesz-tábor, erősödött a párt híveinek elkötelezettsége, és kiemelkedő a mozgósíthatóságuk is. Kiderült továbbá az is, hogy párt szimpatizánsai közül 68 százalék „biztos” szavazónak mondja magát.

A két legnépszerűbb ellenzéki párt, a Momentum és a DK esetében is elmondható, hogy a támogatóik igencsak aktívak. A többi ellenzéki párt együtt pedig átlagosan 60 százaléknyi „biztos szavazóra” számíthat.

A teljes szavazókorú népesség 30 százalékának viszont nincs pártja.

A felmérésből az is kiderült, hogy a fiatalok a választási szándékukat tekintve kilógnak a sorból. Ugyanis minden más korosztályban többségben van a Fidesz, viszont, ha a 30 év alattiakon múlna egy most esedékes választás, akkor az ellenzék fölényesen nyerne.

A felmérésben a koronavírus-járvány elleni védekezésről is szó esett. A Fidesz szavazóinak 91 százaléka elégedett azzal, ahogy a kormány kezelte a koronavírus-válságot. Egy ötfokozatú skálán ugyanis négyesre, vagy ötösre értékelték a kormány teljesítményét. A teljes szavazókorú népesség 58 százaléka is így gondolja. A fiataloknak pedig erről a témáról is más a véleménye. A 30 alattiak csupán 44 százaléka adott közepesnél jobb értéket.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?