Belföld, Hírek

Újabb budapesti intézményben találtak rengeteg koronavírusos beteget – Önként vonultak be a vöröskeresztesek a hajléktalanokhoz

A fővárosban az idősotthonok után újabb intézményben ütötte fel a fejét a koronavírus-járvány: a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által fenntartott, 13. kerületi, Madridi úti hajléktalanszállóról van szó: 23 lakó tesztje lett pozitív, az intézményt két hétre lezárták.

 

 

 

 
 

hvg.hu információi szerint a 23 fertőzöttből 9-en kórházba kerültek, a többieket a szállón különítették el. Jelenleg 124 ember van az épületben, amely két hétre karantén alá került.

A Magyar Vöröskereszt a portálnak megerősítette az információkat, hozzátéve, hogy az elkülönített embereknek teljes ellátást biztosítanak az épület egyik szárnyában. A fertőződésekre a Fővárosi önkormányzat támogatásával tartott szűrővizsgálaton derült fény, ezek után az intézmény orvosa kezdeményezte az NNK hivatalos protokolljának megfelelően az akkreditált tesztek elvégzését is. A hatósági teszteken pozitivitást mutató lakókat kórházba vitték, az előzőleg kiszűrt 14 beteget különítették el.

A hajléktalanszálló személyzetének tagjainál nem volt pozitív teszt.

Mivel az NNK karantén alá helyezte az épületet, öt vöröskeresztes munkatárs önként vállalta, hogy beköltöznek a két hétre a hajléktalanszállóra, hogy elláthassák az oda bezártakat. a vöröskereszt saját forrásaiból, uniós pályázat útján kapott támogatásból és a Fővárosi Önkormányzat étkeztetési programjából fedezik a 124 ember ellátását.

A hvg.hu úgy tudja, a fővárosban több hajléktalanszálló is érintet már a koronavírus-fertőzésekben. A Fővárosi Önkormányzat a saját szállóin intézmény-elhagyási tilalmat vezetett be, belépés előtt kötelező rizikószűrés van, de állítólag olyan éjszakai menedékhely is létezik, ahova már nem engednek be olyan embereket, akik egy éjszakát is kint töltöttek az utcán.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?