Érdekes, Külföld

Ilyen nincs: Corona és Covid nevet kapta egy újszülött ikerpár!

Ezek után csak remélni tudjuk, hogy szájmaszk, védőoltás, lélegeztetőgép, kijárási tilalom és járvány nevű babák nem születnek majd.

 

 

 

 
Egy indiai házaspár Corona és Covid névre keresztelte el a március 26-án született ikreit – írja a Hindustan Times internetes kiadása.

Az India Cshattíszgarh nevű tartományában élő pár szerint az újszülött gyermekeik neve sokakban ellenérzést válthat ki, de számukra örökre a dicsőséget fogja szimbolizálni, ugyanis ezekben a nehéz időkben is egészségesen jöttek világra a kicsik. A férj szerint valóságos csoda, hogy a kijárási korlátozások, és az egyébként sem túl jó állapotban lévő indiai egészségügyi rendszer leterheltségének ellenére a felesége sikeresen eljutott egy kórházba és szakemberek felügyelete mellett adott életet az ikreiknek.

 
 

„A kórházba szállításom több nehézségbe ütközött, ezért én és a férjem is szerettük volna emlékezetessé tenni ezt a napot. A vírus valóban veszélyes, de ez az egész járvány arra késztette az embereket, hogy jobban összpontosítsanak a higiéniára, a fertőtlenítés fontosságára, és más jó szokásokat is felvettek miatta. Ezért gondolkodtunk ezekben a nevekben, aztán a kórház személyzete is elkezdte őket Coronának és Covidnak hívni, így végül úgy döntöttünk, hogy a koronavírus-járvány után nevezzük el őket” – fogalmazott a helyi sajtónak az újdonsült édesanya, aki azért sem aggódik a névválasztáson, mert elképzelhetőnek tartja, hogy a férjével majd a jövőben megváltoztatják döntésüket.

 

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?