Belföld, Hírek

Orbán Viktor: kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére

A kijárási korlátozás március 28-tól április 11-ig érvényes.

 

 

 

 

 




Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az Operatív Törzs reggel ülésezett. Ezután pedig azt is bejelentette,

kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között.

A kormányfő elmondta, hogy két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az intézkedést rögzítő rendeletet már alá is írta. Nemrég a Facebook-oldalára is felkerült egy videó, amelyen az látható, ahogy lepecsételi az erről szóló dokumentumot.

Tizenhatodik nap. Kijárási korlátozás. Rendelet aláírva, pecsételve // Day sixteen. Curfew restrictions. Decree signed, sealed

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. március 26., csütörtök

 

 

 




 

 

 

 

Orbán Viktor kiemelte, hogy nem kijárási tilalomról van szó, de azért szigorú a szabályozás. A kormányfő az interjúban beszélt arról is, hogy a korlátozás arányos és szükséges, emellett pedig megfelel a külföldi mintáknak. Hozzátette, a szociális távolság, vagyis másfél méter megtartásával lehetővé tették az egészségügyi sétát, de bekerült egy olyan korlátozás is, ami szerint az idősek és a fiatalok külön idősávban mehetnek boltba.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, „elviselhető módon” próbálják elválasztani az időseket a fiataloktól.

Közölte, hogy az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. Ebben az időszakban más nem mehet be ezekbe az üzletekbe.

Tizenhatodik nap. Kijárási korlátozás. Íme a kormányrendelet // Day sixteen. Curfew restrictions. This is the government decree

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. március 27., péntek

 

 

 




 

 

 

Orbán Viktor szerint ezzel az intézkedéssel a kontaktusok száma lecsökken, így a járvány terjedési sebessége is.

A rendelet megsértése szabálysértésnek minősül majd, ez ötezer forint feletti, akár 50 ezer forintos pénzbüntetéssel is sújtható.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Magyarországon péntekre 300-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 286 magyar állampolgár. A gyógyultak száma 34, 100-an vannak karanténban és a koronavírusnak eddig 10 halálos áldozata van Magyarországon.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?