Belföld, Hírek

A kormány rendeletben tiltotta meg a rendkívüli szünetet az iskolákban

Közben petíciót indított el egy csoport a bölcsődék, óvodák és iskolák bezáratásáért, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését.

 

 

 

 




Mint arról mi is beszámoltunk, március 11-én, szerdán Gulyás Gergely úgynevezett rendkívüli jogrendet hirdetett ki az ország teljes területére. Megjegyezte, hogy erre a rendszerváltás óta nem volt példa.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is mondta, hogy a koronavírus miatt nem zárják be az iskolákat.

Egy újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy nem tartják indokoltnak, mivel a gyerekek érintettsége rendkívül alacsony. Arra nem tért ki, hogy mi a helyzet az oktatási intézményekben dolgozó felnőttekkel.

A vészhelyzet miatt elrendelt kormányintézkedések között szerepel többek közt az is, hogy a zárt térben rendezett, 100 főt meghaladó rendezvényeket betiltják, valamint az is, hogy „tilos a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása”.

Az intézkedések nemhogy nem rendelik el az iskolák, óvodák bezárását, de kifejezetten meg is tiltották, hogy az intézmények vezetői ezzel szembemenjenek.

„Az összehangolt védekezés érdekében rendkívüli szünetet a köznevelési intézményekben (iskolákban, óvodákban) az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el saját hatáskörében” – írja a koronavirus.gov.hu a rendelkezések pontjainak felsorolásában.

 

 

 

 

 

Közben petíciót indított el egy csoport a bölcsődék, óvodák és iskolák bezáratásáért, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését.

„Kérjük Magyarország Kormányát, hogy sürgősen tegyen határozott és drasztikus lépéseket a koronavírus terjedésének megfékezésével kapcsolatosan az oktatási intézményekben!

Függesszék fel az bölcsődék, óvodák működését, az általános iskolákban, középiskolákban és egyetemeken az oktatást!

Az intézmények szükség szerint azoknak az óvodásoknak, kisiskolásoknak, akiknek a felügyeletét otthon semmiképpen sem tudják megoldani a szülők, biztosítson ügyeletet, de az intézmények látogatása ne legyen kötelező és az oktatás egy időre SOS álljon le, nagyobb tanulók esetében történjék online” – írják.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?