Hírek, Külföld

Tüzet nyitottak a görög parti őrök egy menekültekkel teli csónakra

Újabb megrázó felvétel látott napvilágot Görögországból: parti őrök egy bevándorlókkal teli csónak felé lövöldöztek.

 

 

 

 




Miután tegnap egy szíriai férfi életét vesztette a török–görög határnál, ma újabb döbbenetes videót publikált a Sky News a délkeleti országból: ezen jól látszik, hogy Bodrum partjainál egymenekültekkel teli, felfújható csónak hánykolódik a vízen, amely felé hirtelen több lövés is érkezik. Eközben a tengeren is ostromolják őket a partiőrök, körülöttük körözve hatalmas hullámokat vernek, amely a videó alapján alaposan megbillentette az egyébként sem túl stabil járművet. Leszbosznál tegnap valóban felborult egy menekültekkel teli csónak, a balesetben egy gyermek életét vesztette, de egyelőre nem tudni, ugyanerről a kishajóról van-e szó.

 

 

 

 

 

 

 

 

E felvételek alapján úgy tűnik, a görög hatóságiak valóban mindent megtesznek, hogy távol tartsák határaiktól a bevándorlókat, akiknek a száma ugrásszerűen megnőtt a hétvége óta, amikor is Ankarában közölték, nem tartóztatnak fel több menekültet, s megnyitják a határaikat Európa felé.

A helyzet percről percre változik, a görög menedékkérelmek elfogadását felfüggesztették, akiket pedig elfogtak a határőrök, három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték gyorsított eljárásban.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?