Belföld, Hírek

Gulyás Gergely bejelentése: már a héten újabb szigorítások jönnek – A második hullám során Európában az egyik legrosszabb a magyar helyzet

Szigorítások jönnek!

 

 

 



 

Kétnapos kormányülésen dönt a kormány az újabb szigorításokról annak érdekében, hogy megfékezzék a járványt – ezt Gulyás Gergely jelentette be az InfoRádióban hétfő este.

A kancelláriaminiszter elmondta: a kormány most azon az állásponton van, hogy a mostani intézkedések nem elegendőek, újabbakra van szükség. Konkrétumokat nem említett, de annyit elárult, hogy a várható döntések az emberek és az intézmények mindennapjait is érintik majd.

Valószínűsíthető, hogy iskolabezárások nem lesznek, mert a miniszter határozottan fontosnak nevezte, hogy az oktatási intézmények nyitva maradjanak. Arra azonban kitért, hogy a tömegrendezvényeken és a sporteseményeken felülvizsgálják a maszkviselést. Azt mondta: ha tömeges a jogsértés, be kell zárni az adott stadiont.

Novák Katalin: lehet, hogy olyan lesz, mint tavasszal

Novák Katalin az Idősek Tanácsának ülésen már úgy fogalmazott: a kormány minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegeli a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már élt.

 

A miniszter azt mondta, a helyzet nem könnyebb, mint egy hónapja, és várhatóan még sokkal nehezebb lesz. Kedden és szerdán döntéseket hoz a kormány, ezekhez akarja kikérni az idősek véleményét, hogy jól határozzon – hangoztatta Novák Katalin.

Müller Cecília úgy fogalmazott, „gőzerővel” fejlesztik a magyar védőoltást, és jól állnak ebben az ügyben. Kiemelte, hogy a lakosság egyötöde 65 év feletti. A cél az, hogy még inkább együttműködővé tegyék a társadalmat – fűzte hozzá az országos tiszti főorvos.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?