Belföld, Hírek

289 ezer forint lesz a legalacsonyabb fizetés egy év múlva minden hazai Tescoban

A béren kívüli juttatásokra is jóval többet költ majd a cég.

 

 

 

 




Két lépcsőben, összesen 3,8 milliárd forint értékben növeli a dolgozók fizetését a Tesco – írja a hvg.hu.

A brit cégnek sikerült megállapodni a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ), ennek értelmében pedig

a legalacsonyabb fizetés a pótlékokkal és cafetériával együtt 2020. március–augusztus között bruttó 275 ezer forint lesz, 2020. szeptember és 2021. február 28. között pedig 289 ezer forintra nő.

Arról is született megállapodás, hogy a Tesco évi több mint 4 milliárdot költ a béren kívüli juttatásokra, például a jubiláló munkatársak díjazására és karácsonyi és húsvéti utalványra. Ezen kívül a friss szülők babacsomagot kapnak, azok, akiknek iskolás gyerekei vannak beiskolázási támogatást.

A tescós dolgozók gyerekei nyári táborba mehetnek, a cég pedig minden évben megrendezi a Tesco Családi és Sportnapokat, amelyen 5-6000 fő vesz részt. A Tesco Angyal Alapítvány – amelynek rendszeresen már több mint 1000 munkatárs adományoz, az adományok összegét pedig a Tesco megduplázza – anyagilag támogatja a bajba jutott kollégákat.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?