Belföld

Többen is kórházba kerültek a kétes eredetű drog használatát követően: egy fiatal fiú életét már nem lehetett megmenteni

A hallgatói klub estjén egy férfi meghalt és egy nő súlyosan megbetegedett, a rendőrség szerint mindketten egy MDMA nevű drogot vettek be.

 

 

 

 




 

A warwickshire-i gyógyfürdőben tartott közgyűlést a Leamington hallgatói klub, egy drum and buss zenei esttel egybekötve, ahol hajnali 5 órakor rosszul lett egy 19 éves fiú, aki később a kórházban életét vesztette. Egy 22 éves nő is súlyosan megbetegedett, jelenleg még mindig kórházban kezelik – számolt be róla a BBC oldala.

A helyi rendőrség szerint többen is kórházba kerültek a „Red Bull” nevezetű tabletta beszedése után.

A rendőrkapitányság munkatársai úgy gondolják, hogy mindazok, akik megbetegedtek a rendezvényen fogyaszthattak a vörös pirulákból, amelyek MDMA-t tartalmaznak és ecstasy a hatóanyaguk. Hozzátették, hogy attól tartanak mások is fogyaszthattak a kábítószerből, így arra sürgetnek mindent érintetett, hogy azonnal forduljanak orvoshoz.

„Ha tegnap este mások is ugyanazon az eseményen voltak, és tudják, hogy a barátjuk fogyasztott ebből a drogból, akkor kérjük figyelmeztesse erre a veszélyre” – nyilatkozta a tragikus halál esettel kapcsolatban Pete Hill rendőrfőnök.

A hallgatói klub az eset után közleményben nyilatkozott: „Rendkívül komolyan vesszük tagjaink jólétét, és továbbra is szoros együtt működésben fogjuk segíteni a Warwickshire-i rendőrséggel, és ismételten kihangsúlyozzunk a zeró toleranciánkat a helyszínen lévő drogokkal kapcsolatban.”

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?