Belföld, Hírek

Szülők, figyelem! Felhívást tett közzé a rendőrség: mindenki fokozottan figyeljen a következő napokban iskolás gyermekére

Fontos bejegyzés került fel a rendőrség honlapjára, amelyben főleg az iskolások szüleit és tanárait figyelmeztetik: a hamarosan kiosztásra kerülő félévi bizonyítvány sok gyermekben válthat ki szorongást.

 

 

 

 




 

Különösen fontos felhívás jelent meg a police.hu-n: a rendőrség munkatársai arra figyelmeztetik a szülőket, rokonokat, barátokat és tanárokat, hogy ebben az időszakban különösen figyeljenek az iskolásokra, hamarosan ugyanis kiosztják a félévi bizonyítványokat.

Bár sokan büszkék jó- vagy jeles teljesítményükre, vannak, akiket ez szorongással tölt el. Nem ismeretlen példa, hogy egyes gyerekek a bizonyítvány átvétele után nem mernek hazamenni, mert félnek a szülök esetleges negatív visszajelzésétől, a leszidástól. Ilyenkor belekeveredhetnek olyan szituációkba is, amire koruknál fogva nincsenek felkészülve, és nem csak áldozatokká, szélsőséges esetben akár elkövetővé is válhatnak.

A rendőrség azt tanácsolja, ilyenkor elsősorban minél többet beszélgessenek a szülők gyermekeikkel, így segítve a fiatal gondjainak felismerését. További segítség lehet, ha a tanárokkal is egyeztetnek az anyukák-apukák, tapasztalatokat és észrevételeket cserélve.

 

 

Hasznos lehet, ha a bizonyítvány osztás előtt otthon, nyugodt körülmények között közösen áttekinti a család az e-naplót, jegyeket és átlagokat, rossz osztályzat esetén pedig helyezzék a hangsúlyt a kijavítására kidolgozott közös stratégia megbeszélésére.

Ilyenkor célszerű a gyermek elé menni az iskolában, még akkor is, ha a tanuló már egyedül jár haza.

Ha szükségét látja, forduljon gyermekével pszichológushoz vagy más szakemberhez, eltűnése esetén pedig azonnal értesítse a rendőrséget!

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?