Érdekes

Ez a világ 9 legveszélyesebb országa: mutatjuk, hol van a listán Magyarország

Egy új térkép utazási szempontból rangsorolta az országokat.

 

 

 
 

Nemzetközi kockázatelemzési szakértők összeállítottak egy térképet Utazási Kockázati Térkép néven, mely azt mutatja meg, hogy mennyire biztonságos egy adott országba elutazni. Az elemzéshez három faktort vettek figyelembe: az egészségügyi helyzetet (beleértve az egészésgügyi infrastruktúra helyzetét), a biztonsági helyzetet, valamint azt, hogy mennyire biztonságos az adott ország útjain közlekedni.

A fentiek alapján csupán négy ország van, mely mindhárom szempontból a legrosszabb kategóriába került, Líbia, Szomália, Dél-Szudán és a Közép-Afrikai Köztársaság. További négy országot ítéltek extrém veszélyesnek biztonsági szempontból: a Mali Köztársaságot, Szíriát, Irakot, Jement és Afganisztánt.

A lista másik végén európai országok vannak, nevezetesen Izland, Norvégia, Finnország, Dánia, Svájc, Luxemburg, Szlovénia, Andorra és a norvég Spitzbergák. Ezek a helyek mindhárom vizsgált kategóriában a legjobb szintet hozák.

 

 

S mi a helyzet az anyafölddel?

Mostanra persze csak egy kérdés maradt: hogy szerepelt a listán Magyarország? Szerencsére elég jól. Hazánk egészségügyi és közútbiztonsági szempontból a legjobb kategóriába került, s biztonsági szempontból is a második legjobb, alacsony kockázatú országok közé sorolták.

 

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?