Autó, Belföld

Felkészülten várja a telet a Magyar Közút

Mintegy 1000 munkagép áll készenlétben.

 

 

 

 

 




A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírásoknak megfelelően téli üzemmódra vált. A meteorológiai előrejelzések szerint egészen november végéig nincs túl sok esély fagyra, még az ország magasabban fekvő területein sem, viszont a szabály az szabály.

Mit jelent mindez a gyakorlatban? Az ország 19 megyei igazgatóságán 0-24 órás non stop szolgálatban állnak készenlétben 4000 munkás váltott, 12 órás műszakban. A szakemberek szükség esetén síkosságmentesítik az utakat, eltakarítják a havat, valamint olyan átmeneti javításokat végeznek az utakon, melyek nem tűrnek halasztást.

hókotró

 

 

 

 

 

 

Nagyjából 1000 munkagépet, köztük nehézgépjárműveket, rakodógépeket és hómarókat állítanak csatasorba ezen a télen. A 94 mérknökségen 180 ezer tonna útszóró só mellett bekészítetek 1400 tonna kálcium-klorid granulátumot, 11 ezer tonna érdesítő anyagot és 2,1 millió liter kálcium-klorid oldatot is. A hófúvások ellen hófogórácsokkal és hálókkal készülnek 516 kilométernyi útszakaszon, míg 400 kilométeren hófogó erdősávokkal igyekeznek elősegíteni, hogy járhatóak maradjanak az utak.

A Magyar Közút Zrt. közleményében felhívja a figyelmet, hogy indulás előtt érdemes tájékozódnod a www.utinform.hu oldalon arról, hogy mi a helyzet az utakon, telefonon pedig a 06-1-366-2400-ás telefonszámon kérhetsz bővebb információt. Ha okostelefonod van, érdemes aktívan használnod a Google Térképet vagy a Waze-t.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?