Belföld, Hírek

Riasztást adott ki az OMSZ – ezekben a megyékben kell vigyázni

A hétvégén napos időre van kilátás, de több fele is lehet köd az országban.

 

 

 

 




 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton a köd és párásság feloszlása után túlnyomóan napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet kora délután 18 és 24, késő este 9 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap éjszaka többfelé párássá válik a levegő, kiterjedtebb ködtakaró az északi, északnyugati megyékben alakulhat ki, és ott maradhat meg legtovább a délelőtt során. Ezek feloszlását követően viszont döntően napos időre számíthatunk változó mennyiségű fátyolfelhőzettel. Csapadék nem lesz. A délies szelet főként a Dél-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között várható, a tartósabban ködös északnyugati tájakon lehet hűvösebb az idő. A sűrű köd miatt pedig Vas megyére kiadták az elsőfokú riasztást is.

 

 

 

 




 

 

 

 

Hétfőn éjszaka több helyen, elsősorban az északi megyékben képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet délelőtti feloszlását döntően napos idő követi, emellett megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami néhol kissé szűrheti is a napsütést. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szelet a Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.  A tartós, sűrű köd miatt pedig több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki.

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?