Celeb / Híresség

„Belebetegedtem a végeláthatatlan tortúrába” – Hosszú ideig nem juthat még hozzá örökségéhez Vajna Tímea

Budapest — A hazai milliárdosok közé emelkedhetne, de könnyen lehet, hogy sokáig várnia kell még a pénzére Vajna Tímeának (37).

 

 

 

 




 

A januárban elhunyt filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna (†74) özvegye jelentős összeget örökölhet néhai férjétől, ám még komoly hagyatéki tárgyalások előtt áll az Egyesült Államokban. A magyarországi procedúra lezárult, a hvg.hu birtokába került cégbírósági dokumentum alapján Tímea mint az örökhagyó házastársa 1/1-ed arányban örökölte meg a 123 millió 376 ezer dollár (azaz több mint 37 milliárd Ft) értékű AV Perfect nevű céget, valamint az AV Holdingsot, egy Bentley gépjárművet, három bankszámlát, valamint egy 1994-ben létrejött produceri szerződésből származó díjazást és műkincseket. A lap azt írja, Andy Vajna eredeti, 2018. március 7-i végrendelete nem volt fellelhető, ám Tímea szerint ez nem azt jelenti, hogy nincs meg. – Szó sincs arról, hogy eltűnt, Nevadában van az eredeti végrendelet egy ügyvédnél letétbe helyezve, nekem is csak egy másolatom volt – mondta a Blikknek Vajna Tímea (37), aki elismerte, valóban történt értékbecslés, de ezek a számok egyelőre nem mutatnak valós képet.

Arról nem is beszélve, még nem jutott hozzá az örökséghez, és előfordulhat, hogy ez jó ideig nem is várható.

 

 

 

 

 

 

– A legnehezebb része még csak most vár rám Amerikában. Ugyan a magyarországi hagyatéki tárgyalás lezárult, az örökséghez még nem jutok hozzá. Bonyolult és hosszadalmas procedúra vár rám, hiszen Andy magyar cégei az amerikai cégekbe futnak be – magyarázta lapunknak az özvegy, és azt is bevallotta, nincs túl jó állapotban, de küzd azért, hogy férje hagyatéka jó kezekbe kerüljön, és az Egyesült Államokban filmes jogokról is tárgyal. – Embert próbáló és lelkileg kimerítő, rengeteg stresszt tartogató időszakon megyek keresztül, a férjemet gyászolva. A sok lelki gyötrelem miatt már fizikálisan is belebetegedtem a végeláthatatlan tortúrába. Lázas állapotban tárgyalok az ügyvédekkel. 

Vajna Tímea kilátásba helyezte, a hagyatéki tárgyalásokon túl is kikéri jogi képviselője véleményét.

– Ezek a meg nem erősített információk nem szivároghattak volna ki, ahogy az örökös engedélye nélkül részletek sem láthattak volna napvilágot a közjegyzői határozatból, ezért jogi lépéseket fontolgatok az ügyben – mondta az özvegy.

Nem volt családja

Hozzátartozói nem maradtak, így Tímea lett az első Andy Vajna öröklési listáján. A pletykák szerint azonban a régi kedveseknek is jut a vagyonból. A producer mindig is jó kapcsolatot ápolt exeivel, így számíthat valamire az örökségből első felesége, Cecilia Mong és magyar származású korábbi élettársai is.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?