Belföld

Hihetetlen: már több, mint 450 millió forint összegyűlt a kis Zente gyógyszerére

A kisfiú szülei egy hete gyűjtenek a világ legdrágább gyógyszerére, és már látszik a fény az alagút végén.

 

 

 

 




Egy hete indult az ország összefogását igénylő gyűjtés a súlyos betegséggel küzdő másfél éves Zente számára, akinek a szülei a közösség segítségét kérik a világ legdrágább gyógyszerének finanszírozásához.

Amint arról korábban beszámoltunk, a kisfiú SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenved, annak is legsúlyosabb formájában, melyre csak az Amerikában elérhető, 700 millió forintba kerülő csodaszer jelentene megoldást.

A szülők versenyt futnak az idővel, mivel a génterápiás készítményt csak kétéves korig kaphatják meg a beteg gyerekek. Zente anyukája az akció közösségi oldalán folyamatosan tudósít a helyzet állásáról.

Péntekre, pár nap leforgása alatt 130 millió forint gyűlt össze a 700 millióból, azóta pedig még inkább látszik a számokban is az emberek szeretete.

legfrissebb bejegyzés szerint összesen több mint 450 millió forint érkezett forintban, euróban illetve fontban, tehát egyre közelebb a cél.

 

A példátlan összefogáshoz civilek és hírességek egyaránt hozzátették a magukét, de az egyik legszívmelengetőbb adakozó egy 9 éves, agyi hálós cisztával élő kisfiú, Rolika, aki közösségi oldalán, egy posztban indított licitet elektromos játék Audijára, amit korábban ő maga is egy felajánlás révén kapott.

„Én is legyőztem pár halálos betegséget, és az emberek jóságának köszönhetően állok most a lábamon. Hiszek az emberi jóság erejében!”– írta.

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?