Belföld

Egy nyugdíjas elmondta, miért árulja az interneten a rezsiutalványait

Szerinte nem sokat érnek a támogatással.

 

 

 

 




 

A kormány augusztus végén jelentette be, hogy 9000 forint értékben minden nyugdíjas utalványt kap, amelyből gáz-, illetve az áramszámlát lehet majd kifizetni. A háromszor háromezer forintos rezsiutalványt – amelyet mintegy 2,6 millió nyugdíjasnak kézbesítenek szeptember végéig – március 31-ig lehet felhasználni.

Sokan azonban úgy döntöttek, inkább eladják – ezt bizonyítja több, internetes oldalon feladott hirdetés is.

Az ATV Híradójának nyilatkozott az egyik ilyen hirdető, hogy miért akar megválni az utalványától.

„Egy hirtelen gondolat volt, az alapötlet talán az, hogy nem sokat érünk vele. Tehát már akinek ennyi a rezsije, az szerencsés ember, de gyakorlatilag én mindegyik számlámat be is fizettem, de még ha most fizetném be, akkor is jelentősen ki kell pótolni, és azért ahhoz nem kell túl sok ész, hogy azt tudjuk, hogy a nemzeti közművek állami monopólium” – mondta a nyugdíjas.




A csatornának nyilatkozott Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke is, aki szerint a szénnel-fával fűtő vidéki nyugdíjasoknak nem jelent érdemi segítséget a támogatás, a legszegényebb településeken pedig uzsorások elkobozzák az utalványokat az idősektől korábbi tartozásaik fejében.

„Ezek az uzsorások összegyűjtik a településen a nekik tartozóktól az utalványokat, és 30-40-50 rezsiutalványt bocsátanak az interneten keresztül árverésre, vagy értékesítik. Mi konkrétan háromról tudunk, akik név szerint és településről is, de ismerve a vidék kiszolgáltatottságát, azt hiszem, ez 50-60-100 ember is lehet ilyen” – mondta Karácsony Mihály.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?