Belföld, Érdekes

Külföldön is a csodájára járnak ennek a magyar falunak! Te hallottál már róla?

Magyarországon alig ismerik az Esztergom-Komárom megyei kis, vízen lebegő bokodi házacskákat, de a világon már egyre népszerűbb ez a gyönyörű és ugyanakkor szokatlan helyszínen kialakuló mini-település. Világszerte csodálják a magyar lebegő falut.Te hallottál már róla?

 

 

 




bokod-to1

A házak tulajdonképpen a Bokodi Erőmű tavára épültek, amelynek vize az ott zajló energiatermelés miatt sosem fagy be, és ennél jobb hírt egy horgász sem kaphat, hiszen télen is nyugodtan pecázhat.

A népszerűsítésben nagy szerepet vállalt a Bing keresőoldal is, amely háttérképként jelenítette meg a vízen fekvő házikókat, és a feléjük vezető pallókat.

 

 

 

 

 

 

 

Az országban egyedülálló házsor olyan hangulatot teremt, mintha nem Magyarországon, hanem a világ egyik különleges pontján kötöttünk volna ki. A tavat még az 1960-as években, az Oroszlányi Erőmű hűtéseként alakították ki mesterségesen.

bokod2

bokod3

 

 

 

 

 




 

A lenyűgöző fotókat Kardos Ildikó készítette, amelyek annyira fantasztikusra sikerültek, hogy rögtön kedvünk lenne felkerekedni és testközelből is szemügyre venni a bámulatos helyszínt.

 

 

 

 

 

Forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?