Belföld, Hírek

Kiadták a figyelmeztetést: elkezdődött az országos havazás!

Országszerte havazás kezdődik – tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videójában. A havazás miatt szombatra tizenkét megyére és a fővárosra figyelmeztetést is kiadtak, további három megyében hófúvásra figyelmeztetnek.

 

 

 

Mediterrán ciklon érkezik, és úgynevezett hidegcsepp (a magaslégkörben található, a környezeténél hidegebb légörvény) is észlelhető az ország felett – ezek befolyásolják az időjárást a következő napokban.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Dunántúlon már december 14-én, pénteken elkezdődött a havazás, ez éjszaka is folytatódik.

VIDEÓ: Havazás Zalában

Szombaton éjfélig a lehulló friss hó az ország déli, délkeleti felén általában 5-15 centiméter között lehet, a déli határvidéken helyenként 20 centiméteres hó is lehet. Az északabbra található területeken 3-10 centiméternyi hó eshet. A legkevesebb hó az északnyugat határvidéken várható: ott legfeljebb 3 centiméteres hó várható. A szél megerősödhet.

VIDEÓ: Havazás Körmenden:

A havazás veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra. Borsod-Abaúj-Zemplén, Vas és Zala megyére a hófúvás veszélye miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEÓ: Havazás Kétvölgyön

 

 

Vasárnap hajnalra nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, de a keleti megyékben folytatódhat a havazás. Intenzitása gyengül, általában maximum 5 centiméternyi friss hó hullhat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelentősebb hóréteg is kialakulhat

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?