Belföld, Hírek

Egy 11 éves kislány megölése miatt egyszer már halálra ítélték a most gázpisztollyal lövöldöző trafikrablót

30 éve gyilkolt meg egy hazafelé tartó gyereket, halálra ítélték, de nem sokkal később eltörölték a halálbüntetést.

 

 

Megdöbbentő dolog derült ki a szombathelyi trafikrablás elkövetőjéről. A férfit – aki múlt hét kedden gázpisztollyal arcon lőtte a Zanati úti dohánybolt eladónőjét – korábban már halálra ítélték egy gyerek meggyilkolásááért.

112press.hu derítette ki, hogy

a már elfogott rabló 21 évesen, sorkatonaként ölt meg egy 11 éves kislányt, amit el is ismert.

A meggyilkolt lány 1988 májusában osztálykirándulásról tért haza, ám lekéste az esti, Lenti felé tartó buszt, ezért gyalog indult haza. Útközben találkozott a motoros férfival, aki előbb kérdezősködni kezdett, majd közeledni is próbált a lányhoz, meg is csókolta.

 

 

 

 

 

 

 

A gyerek ijedtében sikítozni kezdett, amiért a férfi egy közli erdőbe hurcolta, fojtogatta, majd miután a kislány elvesztette eszméletét, a hasára fordította és rátérdelt. Az áldozat húsz súlyos sérülést szenvedett: öt bordája eltörött, a mája szinte szétrobbant, a tüdeje és a szíve is megrepedt.

A gyilkos ezután hazament, de később visszatért, hogy autójával elvigye a holttestet egy patakhoz, ahol meztelenre vetkőztette a kislányt, majd ellopta a fülbevalóit.

A bírósági tárgyalás során kiderült, hogy az akkor még büntetlen előéletű fiatalember évekkel a gyilkosság előtt megfogdosott egy nőt és közösülni próbált vele, később pedig egy diáklánynál is bepróbálkozott.

A férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kifosztás miatt kötél általi halálra ítélték. Ez végül mégsem következett be, mert nem sokkal később Magyarországon eltörölték a halálbüntetést. Ehelyett életfogytiglant kapott, de 20 év után, 2008-ban szabadulhatott.

A 112Press részletesen bemutatta a férfi eddigi életútját. Kiderült, hogy szabadulása után több megyében is járt, Szombathelyen csak egy éve tartózkodott. Álneveket használt, hazudozott, iratait nem mutogatta, nem volt állandó munkahelye sem. A dohánybolt kirablása után több embert felkeresett, akiknek tartozott, de azt hazudta, hogy volt főnökétől kapta a pénzt.

Az 51 éves férfit szerdán a TEK a szálláshelyén fogta el.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?