Hírek, Külföld

Videóra vették, ahogy egy tanár és egy diák durván összeverekedett az órán

A fiú folyamatosan sértegette a tanárát, akinél egy idő után betelt a pohár és nagyon ellátta a baját.

 

 

Durva konfliktusba került egy 14 éves diák és egy 64 éves tanár egy Los Angeles-i középiskolában, ami odáig fajult, hogy össze is verekedtek az órán az egész osztály szeme láttára.

A vita azzal kezdődött, hogy a fiú késve és nem az iskolai egyenruhájában jelent meg az órán, amit a zenetanár, Marston Riley szóvá is tett. A srác viszont nem ijedt meg, elkezdett beszólogatni a férfinak, majd ahogy bátorodott, egyre több szidalmazó szót, káromkodás, rasszista megjegyzést tett rá.

 

 

 

 

Például azt mondta a tanárának, hogy „nem te fogod megmondani” vagy hogy „itt vagyok, nigger”.

Miután Riley nem ment bele az adok-kapokba, a diák még hozzá is vágta a kezében lévő kosárlabdát, a tanár viszont még ezután is higgadt maradt és csak annyit mondott, hogy „jobb lesz, ha távozol”.

A srác azonban folytatta a sértegetést, amit egy idő után már Riley sem tűrt szó nélkül, és egyszercsak egy hatalmasat bemosott a gyereknek, majd az osztály előtt verekedeni kezdtek. Mindezt az egyik tanuló videóra is vette, a felvétel pedig azóta terjed a neten.


A 64 éves zenetanárt letartóztatták gyermekbántalmazás miatt, de végül kiengedték, miután kifizette az 50 ezer dolláros óvadékot. A 14 éves diák közepesen súlyos sérülésekkel kórházba került, de már haza is mehetett.

 

 

 

 

Bár Riley húzta a rövidebbet, a verekedést végignéző osztály egyes tanulói megvédték a zenetanárt, mert szerintük az osztálytársuk provokálta őt, ráadásul tavaly már több tinédzser is rátámadt a 64 éves férfira. Egy diáklány azt is elmondta, hogy a tanár többször is kérte a fiút, hogy hagyja el a termet és egyenruhában menjen vissza, de a fiú nem hallgatott rá. Rajta kívül több korábbi diákja is kiállt Riley mellett. Egyikük azt is felelevenítette, hogy

volt egy olyan eset, amikor három bedrogozott diák nekiesett a tanárnak, de ő nem vágott vissza, ezért egy hónapra kórházba is került.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?