Belföld, Hírek

Lakókocsit vettek a kétfarkúak egy hajléktalannak – már munkát is kapott

Robi új életet kezdhetett – már fedéllel a feje fölött.

 

 

A napokban bejárta a magyar sajtót, hogy Gyurcsány Ferenc a hajléktalanokat érintő szabálysértési törvény módosítása miatt a Kossuth téren, a Parlament lépcsőjén virrasztott át egy éjszakát – tüntetőleg. A Kétfarkú Kutya Párt a Facebookon arról írt, „jópofa” volt az ex-miniszterelnök akciója, de talán nem ezt a legérdemesebb csinálni.

A kétfarkúak az áprilisban a kampányra kapott támogatásukat megpályáztatták és szétosztották. Az egyik nyertes pályázat egy hajléktalan férfi lakhatásának megoldása volt.

„Violettának volt egy üres telke Győr szélén, vettünk félmillióból egy lakókocsit, itt lakik azóta Robi, aki eddig hajléktalan volt. Azóta lett munkája, és már ő vesz kaját annak a kutyának is, akit egyik éjjel bedobott valaki hozzá” – számoltak be róla, hogyan él most a férfi, akin akkor segítettek.

 

 

 

 

 

Azt írják, a pályázat továbbra is folytatódik, szeretnének még több lakókocsival segíteni.

„Aztán persze mi is kiülünk majd egyik éjjel a Parlament lépcsőjére” – írták keserűbb szájízzel, utalva arra, hogy míg az ex-miniszterelnök akciója hír egy napig, addig az ő akciójukról nem cikkeztek a lapok.

Itt lakik most Robi:

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?