Belföld, Hírek

Rendkívüli: hosszú idő óta nem volt ilyen, most először nem halt meg senki a koronavírus miatt – Friss járványügyi adatok

A beoltottak száma 5 493 609, közülük 4 958 805 személy már a második oltását is megkapta. 32 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 160-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

 

 

 

 


Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 29 992. A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 739 204, míg az aktív fertőzötteké 38 964-re csökkent. 116 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig 5 millió 452 ezren regisztráltak oltásra, 93%-uk már fel is vette azt. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Az újraindítás következő fokozata 5,5 millió beoltottnál lép életbe, az erről szóló rendeletet a kormány már kihirdette. Mától Magyarországon is elérhető az unión belüli utazásokat könnyítő EU Covid-igazolás, amelyet legegyszerűbb digitálisan letölteni, vagy otthon kinyomtatni – írja a koronavirus.gov.hu.

Az angol–magyar kétnyelvű uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető. Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasolják, hogy digitálisan töltsék le, avagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Ez a legegyszerűbb módja az igazolás beszerzésének. Az uniós Covid-igazolás az egész unióban egységes vizuális megjelenésű, kétnyelvű, digitális és papírformátumban is ingyenesen elérhető, QR-kóddal van ellátva. Az igazolás nem minősül útiokmánynak, illetve nem állítják és küldik ki hivatalból.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?