Életmód

9 furcsa, de nagyon igaz tény a terhességről, melyekről az orvosok ritkán beszélnek.

Mit tudunk a terhességről? Émelygés, hátfájás, szokatlan ízérzés. Ezeket mindenki tudja. De van több olyan dolog is, amiről biztosan nem tudunk, vagy csak kósza mítosznak tartjuk.

 

 

 

Mesélünk nektek ezzel kapcsolatban pár dolgot, melyekről nem beszél az orvos.

 

 

 

Egy gyermek kihordása akár egy évig is eltarthat. Alap esetben a fogantatás pillanatától a szülésig 266 nap, vagy 38 hét van. De a valóságban ezek a számok bármely irányba eltérhetnek. Beulah Hunter 375 nap után adott életet gyermekének. A gyermek teljesen egészségesen született. Egyszerűen csak ennyivel lassabban fejlődött a méhben.

A terhesség második felében a magzat több mint egy liter vizet bocsát ki naponta. Majd részben megissza.

Terhesség alatt a méh csaknem 500-szorosára nő. Szülés után körülbelül 2 hónap kell ahhoz, hogy visszaálljon eredeti méretére. A méh méretét jól szemlélteti a két gyümölcs.

A harmadik trimeszterben a placenta egy nap alatt több ösztrogént termel, mint egy nem terhes nő mirigyei 3 év alatt.

 

 

 

 

 

 

A terhesség alatt megnőhet a lábfej mérete is. Ennek számos oka lehet. A felesleges folyadék felhalmozódása és megtartása, vagy hormonális változások miatt.

A csecsemők már az anyaméhben is tudják, hogy kell sírni. Ez a képesség a harmadik trimeszterben “tanulódik meg”. Így reagál a gyermek egyes hatásokra. Ultrahang esetén észrevehető.

A terhes nőknél gyakori a pigmentáció. A várandós anyák 90%-a szembesül ezzel a problémával. Az arcon mindenféle tipikus foltok jelennek meg.

Az ujjlenyomatok átlagosan a 10. és a 19. hét között alakulnak ki. A végleges állapot nem változik. Végigkísér minket egy életen át.

A magzat érzékeli az étel ízeit és illatát, melyeket a várandós anya is. Átszivárog a magzatvízen.

 

 

 

 

A terhesség csodálatos dolog, de azért ezek meglepő dolgok? Titeket melyik lepett meg legjobban? Írjátok meg kommentben!

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?