Életmód, Érdekes, Igaz történetek

22 évig ez a csatorna volt az otthona ennek a szegény családnak. A körülmények súlyosak voltak.

Nem minden az anyagi jólét. Persze jó dolog, ha van mit eltapsolni, de egyeseknek már az is bőven elegendő lenne, ha a mindennapi betevőre jutna. Rengetegen vannak a világon, akiknek még ez sem adatott meg. Ők boldogulnak, ahogy tudnak.

 

 

 

Egy kolumbiai házaspár nem tulajdonít különösebb figyelmet az anyagi javaknak. Maria Garcia és Miguel Restrepo legalább 22 évig (1990-től) éltek a csatornában. Bár otthonuk nem mondható kényelmesnek, de ők meg voltak elégedve azzal, ami jutott.

A környék, ahol laknak nem olyan hely, ahol szívesen nevelgetnénk a gyerekünket. Nagyon zűrös környék, melyet elárasztottak a különféle bűnbandák és az utcán lézengő szenvedélybetegek. Marianak és Miguelnek is komoly problémái voltak a tudatmódosítókkal a múltban. Az utcán éltek és a veszélyes függőség tette tönkre az életüket.



A kölcsönös támogatásnak köszönhetően úgy döntöttek, hogy végleg leteszik az anyagot. Ez sikerült is, de a párnak nem volt kihez menekülnie. Se barátok, se család. Úgy döntöttek, hogy a csatornába húzódnak és ott alakítanak ki maguknak egy kis zugot.

Itt értették meg, hogy a függőség mekkora kárt okozott az életükben. Azonban a szerelmük egyre inkább fellángolt.

Évtizedeken keresztül éltek itt, de mostanra már nem is szeretnének változtatni.

A házaspár mindent megtett annak érdekében, hogy a csatorna hangulatos fészek legyen, ahol nyugodtan és boldogan élhetnek.

 

 

 

 

Áramuk volt, így nem fáztak. Idővel még egy kis konyhát is sikerült kialakítaniuk.

Az ünnepi időszakban ők is ugyanúgy feldíszítik a “házukat”, mint mindenki más.

A párnak van a Blackie nevű kutyája is. Így élnek hárman, mint egy boldog család.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?