Belföld, Hírek

50 ezer forintos tartozás miatt követelték a 30 milliós házat.

 
Egy állítólagos meg nem fizetett bírósági végrehajtói munkadíj miatt akarták Leányfalun Soósékat utcára tenni. A civilek, ellenzéki politikusok és a média összefogásának köszönhetően azonban ismét sikerült megakadályozni egy törvénytelen kilakoltatást.
 
Most kivételesen nem devizahitel miatt, hanem a bírósági végrehajtó ki nem fizetett munkadíjáért, egy 50 ezer forintos tételért akarták utcára tenni Sós Sándor és családját Leányfalun.
A férfi elmondta, hogy egyelőre a bíróság felfüggesztette a végrehajtást, ráadásul úgy tűnik, hogy bűncselekményt követtek el, mikor a terhet rátették a házra, mert arra egyértelműen megvolt a fedezet.
 

 

„Augusztusban és szeptember elején ahány kilakoltatáson voltunk, annyi tisztázatlan és tisztátalan helyzettel találkoztunk”

– mondta el az N1TV stábjának a kilakoltatások megakadályozásában rendszeresen részt vállaló Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő.
A politikus szerint az egész rendszer bűzlik, ezért frakciótársa, Staudt Gábor korábbi javaslatának érvényesítésére hívta fel a figyelmet, miszerint a végrehajtó rendszert állami ellenőrzés alá kellene vonni.

„Mivel ez egy tehetősebb, gazdagabb környéknek van kikiáltva, számos esetben előfordulhat az, hogy bizonyos ingatlanokat kiszemelnek egyesek, aztán ezekre a végrehajtók jobban rászállnak”

– magyarázta a megdöbbentő esetet a Jobbik helyi választókerületi elnöke, Pál Gábor, aki elmondta, hogy szerencsére sikerült békés úton megakadályozni a kilakoltatást, de minden körülmények között kiálltak volna a károsult mellett.
Múlt héten egy idős, egyedül maradt asszonyt sikerült az összefogásnak megmenteni attól, hogy utcára tegyék. Még a költöztetők is hátat fordítottak a kilakoltatásnak.
 
 
 
forrás: alfahir.hu
 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?