Belföld, Hírek

Tízezrek állnak kilakoltatás előtt, Nemzeti Kríziskezelőt hozna létre a Jobbik.

 
A Jobbik arra szólítja fel a kormányzatot, hogy a nem túl sikeres Nemzeti Eszközkezelő mellett hozza létre a Nemzeti Kríziskezelőt is – mondta sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke.
 
A szervezet feladata a kilakoltatott vagy kilakoltatás előtt álló magyarok gondjainak megoldása lenne.
„Hosszan sorolhatnám a példákat, hogy az augusztusi időszakban hány kilakoltatási eseményre kaptunk meghívást, hány helyen próbáltunk segíteni azzal, hogy ellenőrizzük a folyamatok jogszerű mivoltát, vagy épp rámutassunk azok jogszerűtlenségére” – idézte fel az országgyűlési képviselő, majd hozzátette: annyi kérelem fut be az ellenzéki képviselőkhöz, hogy képtelenség mindenkin segíteni.
A politikus szerint a kormány egy teljes társadalmi osztályt hagyott az út szélén, miközben a Fidesz-KDNP a Jobbik erre vonatkozó kérdéseire rendszerint az önkormányzatok szociális ellátórendszerére hárítja a felelősséget – ők azonban nem győzik kezelni a problémahalmazt.
 
 
 
A Jobbik javaslata nyomán a kríziskezelő a legsúlyosabb helyzetben lévő magyar emberek élelmezéséről, gyógyszerezéséről és lakhatásáról gondoskodna.
Z. Kárpát Dániel elmondta: nemrégiben jogvédők, civiklek és médiamunkások közreműködésével sikerült egyhónapos haladékot elérni egy ferencvárosi család esetében, így a gyámügy nem vette el a gyermeküket sem.  Tegnapelőtt a XXIII. kerületben maradt el egy kilakoltatás, itt civilek és jobbikosok győzték meg békésen a végrehajtót, hogy álljon el a szándékától, sőt, még a költöztetők is jelezték, hogy egy magyar ember utcára tételében nem hajlandóak részt venni.
A politikus szerint addig volna szükség a kríziskezelőre, míg a Jobbik el nem éri a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását. A párt emellett kilakoltatási és végrehajtási moratóriumra is javaslatot tesz a Parlamentben,  de szeretnék elérni azt is, hogy időközben ne növelhessék tovább mesterségesen a tartozásokat.

 
 
forrás: alfahir.hu
 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?