Belföld, Hírek

Több mint 4 millió forint megtakarítása van átlagosan egy magyarnak

 
Legalábbis a Nemzeti Bank friss statisztikájából ez derül ki. A kormány gazdaságpolitikai sikerként könyveli el, a Bankmonitor azonban úgy számol, hogy a családok egyharmada egyáltalán nem is tud félretenni.
 
Már 4 millió 200 ezer forint megtakarítása van átlagosan egy magyarnak a Nemzeti Bank friss statisztikája alapján. Egy év alatt összességében tizedével gyarapodott az emberek pénzügyi vagyona. A kormány gazdaságpolitikai sikerként értékeli a számokat, a szocialisták szerint azonban nőnek a különbségek a tehetősek és a szegények között. A Bankmonitor úgy számol, hogy a családok egyharmada egyáltalán nem tud, további egyharmad pedig csak alkalmanként tesz félre, derül ki az RTL Klub Híradójából. Akik félretesznek, leginkább készpénzben, bankbetéten vagy állampapírokban tartják a megtakarított pénzt.
A riportban az is szerepel, hogy a politikusok bevallott vagyona a magyarok átlagos megtakarításának többszöröse. A legnagyobb bevallott vagyona Gyurcsány Ferencnek van, meghaladja az 560 milliót, a legrosszabbul viszont L. Simon László áll, aki 260 milliós mínuszban van a hiteltartozásai miatt.

 
 

forrás

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?